Cand avem nevoie de un implant dentar?

cand avem nevoie de implant dentar

Cand avem nevoie de un implant dentar?

 

Implantul dentar este cea mai noua tehnica de recuperare a dintilor pierduti si este de asemenea cea mai confortabila varianta si cea mai apropiata de dintele natural. Prin urmare, este important sa determinam cand este necesar un implant dentar si care sunt avantajele pe care acesta le ofera.

Motive pentru care sa iti pui un implant dentar

Sunt mai multe situatii in care medicul poate recomanda implanturile dentare si este recomandat sa tii cont de motivele pentru care aceste implanturi sunt solutia potrivita pentru tine:

  • Lipsa unuia sau a mai multor dinti poate determina probleme de masticatie, de vorbire, dar si probleme anatomice modificand pozitionarea celorlalti dinti
  • Imposibilitatea de a pune punti si pivoti pe radacinile ramase ale dintilor caz in care radacinile trebuie scoase si inlocuite cu implanturi
  • Lipsa totala a dintilor si preferinta pacientului catre solutii fixe care sa excluda protezele si lucrarile mobile.

Acestea sunt principalele motive pentru care vei avea nevoie de un implant dentar. Dintii lipsa pot modifica structura cavitatii bucale, pot face ca ceilalti dinti sa migreze pentru a umple golurile si schimba forta muscaturii.  De aceea, este extrem de important sa umpli aceste goluri si sa te asiguri ca nu lasi lucrurile asa. Lipsa dintilor poate duce la tocirea prematura si deteriorarea celorlalti dinti.

Ce avantaje ofera implanturile dentare

Acum, iti poti pune implanturi dentare si in orasul tau si nu mai trebuie sa calatoresti pentru a putea sa ai dinti sanatosi. Spre exemplu, daca ai nevoie de implant dentar in Sfantu Gheorghe, poti apela al Fusion Dental si cu siguranta lucrarea va fi efectuata in cel mai scurt timp.

Primul avantaj al unui implant dentar este faptul ca acesta se apropie cel mai mult ca si functionare de  dintele natural. In osul maxilarului va fi implantat un surub care se va monta pentru a functiona pe post de radacina. Peste acest surub exista un bont protetic peste care se pune coroana dentara care este de fapt dintele vizibil. Astfel, implantul are aceeasi structura cu dintele normal, doar ca este realizat din titan si alte materiale compozite.

Cu implanturile dentare nu vei intampina aceleasi probleme asa cum se intampla in cazul protezelor care iti pot afecta vorbirea. De exemplu, nu vei pronunta ciudat sunetele si toate se vor auzi perfect. Nu uita ca un implant dentar de buna calitate este cel care te ajuta sa ai o viata normala. Nu mai trebuie sa te feresti sa vorbesti de teama ca unele sunete vor iesi suierat. Nici nu trebuie sa te mai gandesti ca e posibil sa nu poti manca orice atunci cand iesi in oras.

Cu implanturile dentare mananci, vorbesti si mai presus de toate nu ai complexe. Lucrarile de buna calitate nici nu vor arata diferente intre dintii implantati si cei naturali. In plus, seara te vei culca avand dintii la locul lor fara sa fie nevoie sa scoti proteze si sa le pui in suport sau in solutie de curatare. Aceste avantaje fac ca implanturile dentare sa fie cea mai buna solutie pentru tine.