Care funcții sunt cele mai importante pentru telefonul tău mobil?

Care funcții sunt cele mai importante pentru telefonul tău mobil?

Telefonul mobil nu este doar cel mai bun prieten al omului doar atunci când aduce persoanele dragi mai aproape, apelându-le, ci poate fi și un doctor, un scanner, o ruletă, o telecomandă sau chiar și salvatorul acestuia. Datorită telefoanelor, informațiile sunt răspândite mai rapid, fie că sunt folosite de către companii pentru a transmite un anunț important angajaților, fie că este diriginta unei clase care își anunță elevii de anumite aspecte școlare, deci, se poate spune că acestea salvează mult timp și bani în orice circumstanță.

Care dintre aceste funcții ar trebui să fie cât mai prezente în telefonul tău?

  • GPS-ul și navigarea

Nu doar atunci când ești în străinătate vei avea nevoie de navigare și hărți pentru a te putea ghida, ci și în țară, pe anumite drumuri mai cunoscute sau mai puțin cunoscute. Fie că telefonul tău are deja pre-instalată aplicația de hărți sau este nevoie să o instalezi tu din magazinul de aplicații, este foarte important să ai acest ajutor de nădejde în celularul tău. Mai mult, chiar și atunci când vei fi în pădure și riști să te rătăcești, unele modele de telefoane sunt dotate atât cu busolă, cât și ghidare prin satelit, tot ceea ce trebuie să faci este să îndrepți telefonul spre cer.

  • Scanner

Probabil ai pățit uneori să ai nevoie de a scana un document și de a-l trimite acolo unde este nevoie, prin mail sau alte aplicații sociale și să te rogi de prieteni cu imprimante sau diferite magazine competente să cheltuiești bani pentru a face acest lucru. Însă, noile telefoane pot fi dotate din fabrică cu aplicații care folosesc camera foto și oferă o scanare clară, fie ea alb-negru sau color, ușurându-ți viața.

  • Doctor la dispoziția ta 24/7

Recent, au fost introduse atât aplicații care măsoară pașii, dar și orele de somn pe care le ai într-o noapte. Conectat la un smartwatch, acesta îți va interpreta chiar și pulsul inimii, bătăile acesteia sau chiar și tensiunea, atenționându-te atunci când detectează o problemă. Totuși, există posibilitatea de a fi protejat 100% la un sistem pe care doar un telefon iPhone 14 îl are, care “simte” momentul în care ai un accident de mașină sau ai suferit o căzătură, anunțând imediat autoritățile. Acest lucru poate fi extrem de util și chiar vital în cazul în care suferi un accident, salvându-ți viața.

  • Asistent personal

Cele două mari sisteme de operare, anume iOS pentru telefoanele iPhone cât și Google Asistant pentru cele cu Android, putând dicta telefonului propoziții, a-i cere diferite comenzi, cunoscându-ți pe toată perioada utilizării telefonului ce tabieturi și obiceiuri ai. De asemenea, dacă te afli la volan sau ai mâinile ocupate, gătind, poți ruga telefonul să cânte melodia ta preferată sau să apeleze pe cineva din agendă.

Așadar, dacă dorești să achiziționezi un telefon nou, consultă oferta celor de la Altex.ro și alege modelul potrivit pentru tine, care deține una din aceste funcții importante, dacă nu, pe toate.