Ce este Eco Fashion?

Astăzi m-am gândit la sensul termenului „modă ecologică”. M-am gândit în sinea mea: „Dacă cineva ar înțelege cu adevărat sensul celor de mai sus, ar trebui să fiu eu, deoarece am dedicat cea mai bună parte a trei ani creării unui brand de modă ecologică”. Problema este că nu are rost să înțeleg sensul dacă alții nu pot conceptualiza termenul și cum se poate integra în stilul lor de viață. Așadar, iată-ne și voi încerca să detaliez semnificația „modă ecologică”.

„Moda ecologică” ar putea fi văzută literalmente ca două entități complet diferite. În primul rând, ideea ideilor ecologice și sustenabile din punct de vedere ecologic este oarecum o tendință, moft sau, așa cum spune ea, modă, ceva care poate fi spălat sau periat sub covor în anii următori. În al doilea rând, poate fi privit ca modă, ca în îmbrăcăminte, accesorii, parfumuri, aftershave și încălțăminte, care este făcută ținând cont de mediu.

În sensul „modei ecologice” ca îmbrăcăminte și al derivatelor sale, punctul pe care trebuie să ne concentrăm este afirmația că „moda ecologică” este o modă realizată ținând cont de mediu. Ce înseamnă asta cu adevărat? Din punctul meu de vedere, poate însemna unul dintre cele patru lucruri;

– Moda produsă și creată prin utilizarea materialelor organice
– Moda produsă și creată prin utilizarea reciclării țesăturilor în exces
– Moda produsă și creată prin utilizarea materialelor reciclate care nu au fost inițial legate direct de modă
– Modă produsă și creată care dă înapoi direct planetei.

Acestea sunt cele patru categorii ale mele și cred că veți fi de acord că surprind fabulos esența „modei ecologice”. Sub titlurile de mai sus, mulți designeri, mărci și etichete au conceput produse care pot atrage publicul larg, cu toate acestea, în prezent, proporția populației care îmbrățișează cu adevărat produsele realizate sub titlul „modă ecologică” rămâne de nișă. Aceasta nu este deloc o problemă, deoarece „moda ecologică” este tânără și are peste 100 de ani sau mai mult de stil modern cu care să concureze.

Întrebarea mai presantă este să ne întrebăm: „Ce se va întâmpla în următorii ani?” Unii ar putea spune că a început deja; „moda ecologică” se îmbină și se îmbină cu moda obișnuită? A devenit evident că ruta „modă ecologică” nu este cu mult mai scumpă și creează beneficii mari în comparație cu metodele obișnuite de producție? În prezent, ca urmare a designerilor, mărcilor și etichetelor la scară mai mică, legea economiei de scară dictează că orice lucru făcut la scară mică va fi în cele din urmă costisitor, dar dacă „moda ecologică” se mută pe mainstream și toate procesele sunt în mod inerent ecologice, va să nu fie o definiție doar o schimbare a principiilor de bază.

Unii s-ar putea întreba de ce scriu asta deoarece sunt unul dintre micii producători de „modă ecologică” care va avea de suferit ca urmare. Unii ar putea spune că clienții, care ar fi căutat Excentree pentru atractivitatea sa de nișă, nu vor mai avea nevoie de Excentree. Ei bine, aici te înșeli, da nu am mai fi de nișă, dar nu vor fi clienții care au nevoie direct de noi, ci vor fi magazinele principale, magazinele de îmbrăcăminte și altele asemenea cele care vor împrumuta din experiența și expertiza noastră.

Susținătorii „modei ecologice” s-au pregătit pentru această perioadă de schimbare și vom fi noi în fruntea evoluției eco. Eu unul voi continua să susțin cauza „modei ecologice” mainstream, pentru că poate beneficia doar oamenilor și planetei noastre și, dacă nu mă înșel, scopul „modei ecologice” este să beneficieze atât clientul, cât și planeta, nu să rămână. nişă. Recent, am fost consternat când citesc și ascult așa-numiții eco-guru, eco-reporteri, eco-comentatori și eco-critici care folosesc termenul „eco a devenit prea popular”, despre ce este vorba? Lucrul împreună ar trebui să fie privit doar ca pozitiv. Nu-mi pasă dacă este o corporație de mai multe miliarde de dolari care decide să aibă politici ecologice sau un mic start-up, fiecare contează. Simtizez pe cei care spun „cum poate o companie petrolieră să fie ecologică?” Ideea nu este activitatea lor de bază, ci faptul că își recunosc responsabilitatea și decid să ia măsuri pozitive. Nimeni nu se poate aștepta ca companiile să înceteze să funcționeze pentru că industria lor este văzută ca dăunătoare din punct de vedere ecologic, asta este o prostie totală.

Uneori mi-e teamă că „moda ecologică” este doar asta, o idee pentru ca oamenii să sară în vagon și când se plictisesc, iar prea mulți oameni au aceeași idee ca ei nu va mai fi la modă. Moda ecologică poate fi un motiv de bine pentru viitor, ar trebui să mergem înainte împreună, nu să ne luptăm sau să criticăm eforturile altora doar pentru că nu ne place oamenii să ne înghesuie moda. Trebuie să fim lungi în căutarea succesului, deoarece nișa aleasă crește așa cum trebuie, nu trebuie să pierdem din vedere valorile noastre. În concluzie, aș îndemna pe toți cei care cred în sau sunt preocupați de conservarea planetei noastre să lucreze cu cei care sunt noi la un mod de a gândi sau de a fi ecologic. Nu uita de poza panoramica; peisajul existentei noastre este realul