Ce inseamna defapt AMG la o masina Mercedes?

ce este mercedes amg

Ce inseamna defapt AMG la o masina Mercedes?

 

Multi oameni cred in mod eronat ca AMG® dintr-un vehicul Mercedes-Benz inseamna „Affalterback Motor Group”. Oricat de populara ar fi aceasta conceptie incorecta, exista de fapt un sens diferit pentru aceste trei litere iconice.

Istoria AMG® intr-un Mercedes-Benz

AMG® intr-un vehicul Mercedes-Benz reprezinta de fapt doi dintre fondatori; Hans-Werner Aufrect si Erhard Melcher. „G” de la sfarsit este pentru Großaspach, care este locul lor de nastere.

In total, AMG® inseamna „Aufrecht Melcher Großaspach”. Ceea ce are un pic mai logic decat unele dintre celelalte explicatii pe care le-au venit cumparatorii de masini!

Trimurile AMG® sunt modele mai inalte intr-un vehicul Mercedes-Benz si, in general, au mai multa putere, performante mai bune si mai multe caracteristici decat un echipament care nu este AMG®.

Ce vehicule Mercedes-Benz au echipament AMG®?

In timp ce motorul  Mercedes AMG® a fost mult mai des intalnit la vehiculele de curse si de performanta, acesta nu mai este cazul. Aproape toate vehiculele moderne Mercedes-Benz au o optiune de motor AMG® si, prin urmare, exista cel putin o dotare AMG® pe majoritatea vehiculelor Mercedes-Benz, daca nu mai multe. Desi exista exceptii, cum ar fi noul Mercedes-Benz A-Class 2019, aceste vehicule sunt putine. Aceasta capacitate de a avea o optiune de motor AMG® in vehiculele de condus zilnic a facut ca modelele Mercedes-Benz sa devina si mai populare.

Unul dintre cele mai recunoscute vehicule despre care poate ati auzit deja este Mercedes-Benz AMG® GT , care este o alegere excelenta pentru oricine cauta un vehicul rapid si luxos. Alte vehicule Mercedes-Benz populare care au un echipament AMG® includ Mercedes-Benz Clasa C Sedan si SUV-ul Mercedes-Benz GLE.

Diferenta fundamentala este urmatoarea: linia AMG adauga diferente cosmetice menite sa adauge aspectul si senzatia generala a masinii, in timp ce un model AMG dispune de un motor de inalta performanta proiectat avand in vedere performanta de condus.

Atat ornamentele cosmetice, cat si motoarele de inalta performanta provin din mostenirea bogata de curse a Mercedes-Benz. Literele „AMG” reprezinta Aufrecht, Melcher si Großaspach. Aufrecht si Melcher au fost fondatorii initiali ai AMG, iar Großaspach a fost locul de nastere al lui Aufrecht.

Inginerii Mercedes-Benz Hans Werner Aufrecht si Erhard Melcher, au inceput AMG ca forja de motoare de curse in Germania in 1967. Aceasta noua intreprindere a continuat istoria bogata de curse a Mercedes-Benz, care a inceput cu Silver Arrow in 1934.

Astazi, AMG reprezinta cel mai inalt standard al Mercedes-Benz, fie ca este stilul elegant al echipamentelor AMG Line, fie puterea zgomotatoare a unui motor AMG.

Un Mercedes-Benz AMG Line este o declaratie incontestabila de clasa. De la grila diamant dominanta pana la eleganta scaunelor din piele artificiala, adaugarea unui ornament AMG Line duce Mercedes-Benz la urmatorul nivel.