Coltarul de bucatarie – elementul principal in amenajare

Transforma bucataria intr-o incapere confortabila printr-o amenajare practica si cu stil. Un element care adauga un farmec aparte si o functionalitate sporita in bucatarie este coltarul. De la spatii mici la bucatarii deschise, coltarul devine punctul cheie in amenajare, daca stii cum sa-l valorifici.

Iata cateva idei pentru a amenaja bucataria astfel incat coltarul sa devina elementul central

In bucatariile mari sau deschise, coltarul de bucatarie poate fi amplasat in mijlocul incaperii pentru a crea un spatiu de luat masa elegant si confortabil. Acesta poate fi insotit de o masa extensibila, astfel incat sa ofere suficient loc in jur pentru a permite accesul usor si miscarea libera in timpul gatitului.

Daca bucataria este mai mica, coltarul poate fi solutia perfecta pentru a economisi spatiu. Opteaza pentru un coltar in forma de L sau U, care poate fi plasat strategic intr-un colt al bucatariei. Acest lucru maximizeaza spatiul si creeaza un loc confortabil pentru a servi mesele de zi cu zi.

Coltarul de bucatarie nu trebuie sa fie, insa, doar un loc de luat masa. Poti adauga perne confortabile si o masa joasa pentru a crea un colt de lectura sau un loc de relaxare in bucatarie. Acesta poate fi un loc minunat pentru a savura o ceasca de cafea sau pentru a te relaxa cu o carte.

Coltarul poate fi integrat in diferite tipuri de bucatarii, indiferent de stilul lor

In bucatariile traditionale, un coltar din lemn masiv cu detalii sculptate poate adauga o nota de eleganta si caldura. Poti alege scaune cu tapiterie in culori clasice pentru a completa designul.

Intr-o bucatarie moderna, un coltar cu linii simple si materiale contemporane poate adauga un contrast interesant. Pentru o bucatarie rustica, un coltar cu o masa din lemn vechi si scaune cu un aspect antichizat reprezinta o alegere excelenta. Poti adauga si textile rustice, precum perne si draperii din bumbac sau in.

Pentru a indrepta toata atentia spre zona de luat masa ori de relaxare, acolo unde piesa de mobilier vedeta este coltarul adauga accente de culoare si textura. Opteaza pentru un covor colorat, draperii sau obiecte de decor si o iluminare potrivita pentru a-l pune si mai mult in valoare. Mai multe informatii pe: coltar bucatarie.