Cum iti poti pastra angajatii motivati?

Mentinerea angajatilor motivati si implicati necesita multa munca – este nevoie de mult angajament si atentie. Angajatorii care doresc cu adevarat sa obtina tot ce este mai bun de la oamenii lor chiar nu isi pot permite sa ii neglijeze. Acestea fiind spuse, nu intotdeauna e nevoie de gesturi marete si de mult efort. Exista o multime de modalitati remarcabil de simple prin care angajatorii pot mentine personalul motivat si implicat – neglijati vreunul dintre aceste elemente de baza?

ANGAJATII VECHI AR TREBUI SA II AJUTE PE CEI NOI

Atunci cand aduceti muncitori din strainatate prin firme cum ar fi premiumhr este indicat ca acestia sa se simta integrati si ajutati la inceput pentru a invata ce au de facut. In plus, fiind vorba despre muncitori straini este ideal ca acestia sa se simta de la inceput agreati si integrati.

Daca un angajat este blocat cu o anumita problema, aduna membrii echipei pentru a-l ajuta sa rezolve problema. Aloca o ora si petrece ceva timp gandind idei – mai multe perechi de ochi proaspete va pot ajuta sa veniti cu idei noi sau modalitati de implementare a sugestiilor respinse anterior.

Este semnul unei culturi mai negative la locul de munca daca oamenii simt ca nu pot merge la alti oameni pentru ajutor de teama sa nu arate rau – sau daca cererile de ajutor sunt ignorate. Incurajarea colaborarii si a muncii in echipa este esentiala pentru o cultura excelenta la locul de munca.

FACETI INTALNIRI REGULARE DE ECHIPA… DAR NU PREA MULTE!

Mentineti-va angajatii la curent cu evolutia firmei, obiectivele stabilite si noile proiecte prin intalniri regulate ale echipelor; dar, in acelasi timp, ar fi bine sa nu faceti nici prea multe sedinte. Comunicarea constanta printr-o varietate de canale este esentiala pentru motivarea angajatilor. Daca intalnirile fata in fata sunt dificil de coordonat, utilizati alte canale, cum ar fi internetul, pentru a face cunoscut ceea ce se intampla.

Oamenii care simt ca nu sunt la curent cu ceea ce se intampla se vor lupta sa se implice cu adevarat la locul de munca – este usor sa simti ca nu esti atat de respectat daca nu ti se spune despre ceea ce se intampla. Si fara sa stii spre ce lucrezi, poate fi greu sa iti faci treaba.

SUBLINIATI IMPORTANTA DE A AVEA GRIJA DE PROPRIA PERSOANA

Stresul, fie ca este cauzat de locul de munca sau in afara locului de munca, are un impact semnificativ asupra nivelului de motivatie al angajatilor tai. Incurajati-va angajatii sa aiba grija de ei insisi prin exercitii fizice si nutritie, organizand evenimente sanatoase si active si asigurand alimente sanatoase si apa imbuteliata, mai degraba decat bauturi carbogazoase si prajituri in cadrul intalnirilor.

Daca programul dvs. de beneficii pentru angajati ofera beneficii de sanatate si bunastare, asigurati-va ca acestea sunt comunicate si promovate in mod corespunzator. De asemenea, este important sa luati in serios sanatatea angajatilor – inclusiv sanatatea mintala – si sa acceptati atunci cand personalul are nevoie de concediu.