Cum să fii o persoană mai interesantă – 5 aspecte esențiale ale unor indivizi fascinanti

Dacă obiectivul tău este să devii o persoană mai interesantă, trucuri și tehnici și te vor duce doar atât de departe. La un moment dat chiar trebuie să faci alegerea de a deveni o persoană mai interesantă. Voi fi primul care admite că a fi o persoană interesantă este la fel de subiectivă și generalizată descriere pe care o poți face despre o persoană. Este ca și cum ai spune că cineva este deștept, că există o mulțime de forme diferite de inteligență, amintește-ți că Einstein nici măcar nu știa câți picioare sunt într-o milă. În acest articol voi cuantifica conceptul de a fi o persoană interesantă în cinci aspecte distincte; dobândirea de cunoștințe, valorile aberante ale societății, povestirea, stilul de comunicare, munca și spiritul antreprenorial.

Dacă vă puteți concentra puțin timp și efort doar pe unul dintre aceste aspecte, va crește considerabil cât de interesant sunteți perceput a fi și atenția pe care ți-o arată oamenii. Dacă vă puteți angaja real pentru dezvoltarea personală și excelența în toate cele cinci, veți experimenta beneficii spectaculoase în viața personală și profesională și veți fi perceput ca persoana carismatică prin excelență.

În acest articol mă voi referi la calitatea nebuloasă, percepută de a fi interesant ca coeficient de interes al unei persoane. Acest articol va cuantifica de ce o persoană precum Richard Branson (Fondatorul excentric al conglomeratului de companii Virgin) are un coeficient de dobândă foarte mare și de ce profesorul de liceu sau funcționarul tău mediu are un coeficient de dobândă mai mic.

Dobândirea de cunoștințe

Puteți crește drastic cât de interesanți vă percep oamenii prin creșterea cunoștințelor despre subiecte interesante. Aș spune că aceasta este probabil cea mai eficientă metodă de creștere a coeficientului de interes, toate celelalte moduri de a fi interesant implică mult efort și dezvoltare personală. Creșterea cunoștințelor implică o investiție de doar câteva ore scurte pe săptămână. Deci, ce tip de subiecte te vor face o persoană mai interesantă?

Aș spune în primul rând subiecte de care ești pasionat și care te interesează în mod natural.

Un al doilea apropiat sunt subiectele care sunt specializate și nu cunoștințe generale. Aceasta se referă la principalul cererii și ofertei universale. Aproape orice american este un expert în subiectul fotbalului. Ca rezultat, atunci când nimeni nu ar considera o conversație despre fotbal ca fiind deosebit de unică sau remarcabilă. În timp ce, dacă pot duce o conversație amplă despre subiectul scufundărilor subacvatice în peșteri, voi fi considerat o persoană foarte interesantă.

Iată câteva subiecte pe care oamenii în general le consideră interesante: istorie, afaceri, economie, psihologie, marketing, tehnologie, internet, întâlniri sau sex.
Sunt un mare fan al consumului de informații pasiv, care se poate face în timpul conducerii, antrenamentului, face comisioane sau mă ocup de treburile casnice, sau chiar în timp ce lucrezi în funcție de tipul de muncă pe care o faci. Iată primele 3 metode ale mele de consum de informații:

Ascultarea cărților audio. Recomand non-ficțiunea în cea mai mare parte. Folosesc un serviciu numit Audible, care îmi trimite noi cărți audio în fiecare lună la o taxă foarte rezonabilă.

Ascultând podcasturi. Puteți descărca mii de podcasturi gratuit pe aproape orice subiect pe care vi-l puteți imagina în iTunes Store de la Apple.

Vizionarea de filme documentare. Dacă ești ca majoritatea oamenilor, oricum petreci un număr de ore în fiecare săptămână în fața televizorului, așa că de ce să nu-ți petreci acest timp „informat” vizionand filme documentare? Am descoperit că piesele audio ale documentarelor conțin de obicei marea majoritate a informațiilor. Așa că de multe ori mă voi uita la documentare în timp ce lucrez la computer. Puteți viziona gratuit peste 1500 de filme documentare diferite pe site-ul TopDocumentaryFilms.com sau puteți obține un abonament de 8 USD pe lună la Netflix, care are și o selecție largă.
Munca și spiritul antreprenorial

În mod constant, cei mai interesanți oameni sunt cei care se află într-o activitate interesantă. Chirurgul cardiac care face voluntariat în țările din lumea a treia va fi întotdeauna mai interesant tipul care administrează un magazin alimentar. Cu toate acestea, există o profesie care aproape întotdeauna este mai interesantă decât oricare alta și este cea de antreprenor. Cei care recunosc, creează și valorifică oportunitățile în timp ce lucrează pentru ei înșiși vor fi întotdeauna fascinanti. Acum riscurile de a începe propria afacere nu sunt pentru toată lumea. Există câteva modalități prin care puteți adopta spiritul antreprenorial, indiferent dacă sunteți pe calea spre a fi antreprenor sau sunteți ferm angajat într-un loc de muncă de 9-5.

Începe ceva unic. Principalul chiriaș al antreprenoriatului este să înceapă ceva care este unic, făcând ceva într-un mod diferit decât s-a făcut înainte.

Făcând ceva nebunesc. Alege acel lucru nebunesc pe care ai vrut mereu să-l faci, dar nu l-ai făcut niciodată pentru că oamenii ți-au spus că nu este o idee bună sau că nu ai planificat totul. Fă chestia aia. Nu așteptați ca circumstanțele potrivite să se alinieze, doar începeți să o faceți acum.