Curele pentru combine Agricole

Atunci cand folosesti utilaje agricole vei descoperi ca periodic ai nevoie de curele de transmisie pe care sa le inlocuiesti. Prin urmare, va trebui sa te ocupi de mentenanta optima a utilajelor tale astfel incat sa le poti folosi pentru cat mai mult timp. Cand iti gestionezi cerealele, vrei sa fii sigur ca ai echipamentul potrivit pentru a-ti maximiza randamentul. In magazine vei gasi mai multe tipuri de curele pe care sa le alegi tinand cont de tipul de utilaj pe care il ai.

Exista mai multe tipuri de combina agricola din care sa alegeti, care ofera flexibilitate pentru toate culturile si capacitati specializate pentru orice vei planta pe terenul tau. Cu toate acestea, intretinerea este esentiala pentru a te asigura ca combinele si curelele folosite de acestea dureaza  mult si pot fi folosite in anii urmatori. Utilizarea curelelor care sunt in stare de functionare buna te poate asigura, de asemenea, ca masina ta este la inaltime atunci cand vine timpul sa recoltezi.

Sa aruncam o privire la cum iti poti intretine combina pentru a maximiza durata de viata pe teren.

Verifica daca exista tensiune si uzura curelelor de combina inainte de inceperea sezonului. Procedand astfel, te vei asigura ca ai combina la dispozitie pentru tot sezonul.

Cauta semnele de  uzura excesiva in timp ce verifici tensiunea curelelor combinei. Curelele crapate sau expuse pot fi un semn ca curelele tale se uzeaza si ar putea fi necesar sa fie inlocuite.

Verificati lanturile pentru semne specifice alungire. Daca alungirea depaseste trei procente, un lant trebuie inlocuit inainte de a utiliza masina. De asemenea, trebuie sa alegi curele combine de buna calitate, in momentul in care vrei sa iti cumperi astfel de produse pentru a te asigura ca iei cea mai buna decizie.

Pastreaza lanturile lubrifiate. Cel mai bun moment pentru a  lubrifia lanturile este la sfarsitul zilei cand acestea sunt inca calde; acest lucru asigura ca lubrifiantul are cea mai buna oportunitate de a patrunde in stifturi si role.

Elibereaza tensiunea curelelor de pe utilaj cu un intinzator dupa ce ai terminat de utilizat combina pentru tot sezonul.

Programeaza o inspectie in afara sezonului la o companie specializata in combine. Cu ajutorul specialistilor de aici vei putea intelege modul in care va trebui sa iti intretii combina acum si pe viitor pe masura ce utilajul incepe sa imbatraneasca.

Curelele pentru combine sunt construite intr-un mod unic, special concepute pentru a rezista uzurii in timp. Sectiunea superioara a curelei este sectiunea de tensiune care se intinde pe masura ce cureaua se ruleaza in jurul scripetelui. Sectiunea centrala este locul unde cureaua isi capata rezistenta; fibrele perfect aliniate ii confera longevitate. In cele din urma, sectiunea inferioara se comprima in jurul scripetelui, fiind cea mai expusa la riscul de a se deteriora.

Curelele aftermarket pot arata asemanatoare cu curelele de brand, dar diferenta este cel mai vizibila la interior. Este ideal sa cumperi de fiecare data doar crele de buna calitate care sa fie si originale pentru a te asigura ca utilajul tau va functiona corect pentru foarte mult timp. Un alt aspect la fel de important este faptul ca, atunci cand folosesti astfel de curele de transmisie, daca ele risca sa se deterioreze subit, exista si mai multe sanse sa ajungi sa distrugi mai multe piese simultan, ceea ce cu siguranta nu iti doresti sa se intample.