De ce este bine sa ai lumina naturala in dormitor?

Exista multe beneficii date de iluminarea naturala pentru casa care va pot imbunatati starea de spirit si sanatatea fizica. Cercetarile au descoperit ca, in medie, oamenii petrec aproximativ 90% din timp in interior. Intrucat multi dintre noi ne petrecem cea mai mare parte a zilei in interior, pierdem beneficiile esentiale ale luminii naturale si ale soarelui cu vitamina D. Este important sa gasim modalitati suplimentare de a incorpora lumina naturala pentru a ne bucura de toate beneficiile acesteia, inclusiv de urmatoarele:

  1. Economisesim bani prin eficienta energetica

Importanta luminii naturale in casa depaseste umplerea spatiului cu lumina puternica. Lumina naturala poate fi eficienta din punct de vedere energetic si poate economisi bani prin reducerea nevoii de lumini interne. Iluminarea naturala este procesul de utilizare a ferestrelor si a iluminatului natural pentru a aduce lumina soarelui in casa. Aceasta tactica de iluminare naturala produce o camera  plina de soare si ofera un loc perfect pentru a va relaxa, a savura bautura preferata sau a citi o carte, totul in timp ce va ajuta sa reduceti factura la electricitate. In plus, atunci cand aveti nevoie de mai putina lumina sau vreti sa va feriti de lumina soarelui, puteti folosi draperii duble care sa va ajute sa obtineti iluminatul dorit.

  1. Cresteti confortul prin reducerea oboselii ochilor

Beneficiile suplimentare ale luminii naturale in casa  includ un sentiment sporit de confort. Expunerea prelungita la lumina artificiala poate provoca uneori iritatii ale ochilor sau dureri de cap minore, deoarece ochii  sunt mereu incordati sa vada. Alternativ, cercetarile arata ca lumina soarelui poate reduce riscul de miopie. Cercetari suplimentare au aratat ca lumina naturala si soarele pot duce la o vedere mai buna.

  1. Stimuleaza productivitatea

Iluminatul natural poate ajuta la imbunatatirea starii de spirit si la stimularea productivitatii. Studii recente au aratat ca calitatea aerului si lumina naturala au cel mai mare impact asupra bunastarii angajatilor. Pentru cei care lucreaza de acasa, iluminatul natural poate creste productivitatea si va poate imbunatati procesele cognitive in timp ce lucrati.

  1. Plantele din casa se simt mai bine

Plantele de interior prospera atunci cand li se ofera iluminare naturala adecvata. Plantele de interior pot oferi diverse beneficii pentru sanatate si pot adauga o pata atragatoare de culoare casei tale. Cand plantele au suficienta lumina naturala de care sa se absorbe, ele pot prospera si inflori cu o noua crestere.

  1. Reduce nivelul de stres si anxietatea

Lumina naturala poate juca un rol important in starea ta de spirit. Beneficiile luminii naturale asupra sanatatii tale mintale includ contributia la scaderea nivelului de stres si a anxietatii. Pentru cei afectati de tulburari afective sezoniere, petrecerea mai mult timp in lumina soarelui si iluminatul natural poate ajuta la imbunatatirea dispozitiei.

Toate aceste avantaje au facut ca lumina naturala sa fie cea mai buna solutie pentru cei care au nevoie de ajutor in obtinerea unui interior confortabil. In plus, pentru momentele in carre vreti sa tineti lumina soarelui departe de interior, exista numeroase solutii, asa cum sunt inclusiv draperiile.