De ce sunt plusurile jucariile preferate ale celor mici ?

Primii prieteni ai copiilor nostri sunt, de obicei, personaje neinsufletite, care ii insotesc, le ofera incredere si isi umplu zilele cu momente incredibile de la nastere.

Fara indoiala, animalele umplute (plusuri) sunt jucariile preferate ale copiilor. Fiecare are in memorie imaginea de a-si purta preferatul cu ei in copilarie; ar fi putut fi un urs, elefant sau personaj dintr-un film; animale umplute de plus au fost acolo pentru totdeauna.

Indiferent daca trebuie sa cumperi jucarii bebelusi sau jucarii pentru copii mai mari, plusurile sunt preferate de toti copiii si uneori, chiar si de adulti. Ai vazut pana acum adulti care au acasa o intreaga colectie de plusuri la care nu vor sa renunte sub nicio forma? Ei bine, acestea sunt jucariile de care s-au atasat de-a lungul timpului, uneori chiar din timpul copilariei si care le aduc amintiri placute si ii ajuta sa fie mereu fericiti.

Posibil, printre cele mai pretuite amintiri din copilarie va fi acel mic prieten care te-a insotit in fiecare moment de distractie. Si sigur ca am avut cu totii in viata noastra acel “partener” care in copilarie ne-a oferit siguranta si confort in momente diferite; in marea majoritate a cazurilor, acesta este de obicei un animal de plus.

Cel mai bun prieten si partener

Adevarul este ca animalele de plus sunt jucariile preferate ale copiilor nu numai pentru modul in care arata, ci si pentru ceea ce reprezinta. Textura si caracteristicile sale fizice creeaza o mare empatie intre obiect si copil, ceea ce il determina sa-l personifice si sa creeze o legatura afectiva cu acesta.

De la o varsta frageda, animalul de plus face parte din zilele noastre, deoarece a fost cu siguranta darul primit la zile de nastere sau Craciun. Prezenta jucariei de plus preferata in patutul sau caruciorul copilului tau va aduce liniste activitatilor tale zilnice.

De la 8 luni, va fi la latitudinea copilului sa aiba sau nu compania acelei jucarii. Cel mai probabil, vor fi vazuti insotindu-i in plimbari, in gradinita, in programarile la medic si vizitele la rude.

Jucaria de plus devine astfel prietenul tau preferat, cel care iti ofera siguranta si incredere atunci cand mama sau tata nu sunt prezenti. Mai ales cand vine momentul in care mama trebuie sa inceapa sa lucreze.

Beneficii emotionale

Unul dintre motivele pentru care jucariile de plus sunt jucariile preferate ale copiilor este ca, cu ochii lor frumosi, nasul si zambetul mare ii fac sa se simta ca si cum o persoana ii insoteste in mod constant.

Odata cu trecerea timpului, animalele de plus devin cei mai credinciosi aliati ai copilului in aventuri si devin primii sai prieteni si confidenti. Urmarindu-i cum interactioneaza cu ei, veti putea observa cum se imbunatateste dezvoltarea lor sociala.

Acest lucru se datoreaza faptului ca copilul da viata jucariei iubite si o foloseste pentru a-si exprima atat bucuria si afectiunea, cat si durerea si frustrarea. Acest lucru il face instrumentul perfect pentru a va invata reguli si un comportament bun. Cu jucarii de plus  copilul tau va fi mai linistit si mai fericit.

Noi abilitati de joc

Aceste jucarii pot fi cei mai buni aliati pentru ca micutul tau sa isi exerseze o parte din abilitati, cum ar fi explicarea unui proces. Cand este momentul sa se spele pe dinti sau sa se imbrace, ii poti cere copilului tau sa-i arate jucariei de plus cum se face.

In plus, copiii prescolari si de scoala elementara iubesc jocul de rol, deoarece le permit sa se comporte ca adultii pentru o vremeAceste tipuri de jocuri sunt esentiale in dezvoltarea diferitelor domenii de invatare a copilului.