Formula dobanzii compuse – Formula magica pentru a deveni bogat și pentru a construi bogatie

Când vine vorba de a deveni bogat / de a construi bogăție și de importanța economisirii și investițiilor regulate, pur și simplu nu vă puteți permite să nu vorbiți despre puterea dobânzii compuse. Știi, nu sunt sigur dacă te poți îmbogăți rapid (cu excepția cazului în care definiția ta pentru rapid este de aproximativ 10 ani); totuși, dacă acesta este scopul tău, atunci dobânda compusă este glonțul magic al strategiei tale de economii și investiții.

Interes compus – a 8-a minune a lumii

Albert Einstein s-a referit la ea drept a 8-a minune a lumii și chiar a mers până la a spune că „cea mai puternică forță din univers este interesul compus”. Einstein, ai putea spune, a fost mai inteligent decât ursul obișnuit!… așa că dacă ar crede că trebuie să existe ceva în spatele a ceea ce el a numit „cea mai mare descoperire matematică a tuturor timpurilor”. Pentru ceva atât de puternic, matematica din spatele interesului compus este cu adevărat foarte simplă. Este doar dobânda câștigată în plus față de principal și dobândă, adică dobândă acumulată nu numai pentru depozitul inițial principal pe care l-ați investit, ci și pentru dobânda acumulată în timp. Acest lucru creează un efect de bulgăre de zăpadă, astfel încât, pe măsură ce capitalul tău se rostogolește pe deal, adună din ce în ce mai mult interes până când ajungi cu un bulgăre de zăpadă foarte mare. Lucrul cu adevărat grozav despre dobânda compusă este că nu trebuie să faceți un curs intens de tranzacționare cu acțiuni sau investiții în proprietate cu efect de levier pentru a profita de acest minunat miracol financiar. Creșterea compusă este disponibilă pentru TOTI în ziua în care luați decizia de a o utiliza, adică în ziua în care începeți să economisiți și să investiți.

Formula magică!

În cazul în care dobânda este compusă o dată pe an, atunci formula dobânzii compuse este: A = P(1 + R)Y prin care:

A = suma acumulată, adică câți bani ați acumulat după n ani, inclusiv dobânda.
P = principalul (banii cu care începeți, primul depozit)
R = rata dobânzii (AER) ca zecimală (8% înseamnă =.08)
Y = numărul de ani în care îl lăsați în depozit
Cele două pârghii ale interesului compus: frecvența și timpul 1. Frecvența (sau intervalul)

În exemplul de mai sus, pur și simplu combinăm anual. Dar unele economii și investiții pot crește trimestrial sau chiar lunar. Deci, este important să aflați acest lucru în prealabil de la instituția financiară sau de la broker. Frecvența cu care sunt compuse randamentele este deosebit de importantă atunci când investiți în Obligațiuni. Următoarele arată diferența în modul în care este calculată formula.

Compunerea trimestrială = P (1 + R/4)4
Compunerea lunară = P (1 + R/12)12
Cu cât intervalul de amestecare este mai frecvent, cu atât este mai mare impactul asupra creșterii compusului. Cu toate acestea, merită remarcat faptul că, deși frecvența este o pârghie importantă în impactul combinării asupra valorii viitoare a unui vehicul de economisire sau investiții, nu are la fel de impact ca termenul, adică durata de timp (plus frecvența de capitalizare „pârghie” este supusă la legea randamentelor descrescătoare în timp).

2. Timp (adică Termenul)

Compunerea își exercită efectul cel mai dramatic (pentru o anumită rată a dobânzii) atunci când termenul este prelungit. Cu alte cuvinte, cu cât o cantitate este supusă combinării mai mult timp, cu atât efectul este mai mare. Dacă ați investi 10.000 USD, utilizând formula de mai sus, dobânda compusă la 8% pe an, numai pe o perioadă de 10 ani, valoarea viitoare ar fi de 12.597 USD. Totuși, luând aceeași sumă principală și aceeași rată a dobânzii, dar adunând peste 25 de ani, valoarea viitoare ar fi de 21.589 USD! Așadar, după cum puteți vedea, efectul duratei mandatului este remarcabil: suma inițială de 10.000 USD se dublează în mai puțin de 10 ani și crește de peste șapte ori în 25 de ani Cum să vă garantați că veți deveni milionar dacă sunteți un convertiți pe termen la obiceiul de a economisi și de a investi, atunci veți descoperi fără îndoială că dobânda compusă este cel mai bun prieten al tău pe termen lung pe drumul spre crearea bogăției. Cel mai bun lucru despre dobânda compusă este că banii tăi lucrează pentru tine și nu invers. Schimbarea de buzunar se poate transforma literalmente în milioane peste 20 sau 30 de ani. Știai că dacă ai investi doar 5.000 USD pe an la un randament mediu de 7% de la vârsta de 25 de ani, ai fi milionar până la 65 de ani. Ok, deci inflația ar distruge valoarea reală a acestor milioane? de dolari după 40 de ani, dar demonstrează faptul că, în timp, economisirea regulată a unor sume destul de mici poate genera o sumă uimitoare de bani. Secretul pentru a culege beneficiile dobânzii compuse este:

Economisirea și/sau investirea unei sume regulate de bani în fiecare lună.
Lăsându-ți bani investiți pe termen lung.
Reinvestirea câștigurilor (dobânda), iar și iar.
Concluzie:

Deci, dobânda compusă vă permite să vă îmbogățiți încet în timp, dar puteți accelera acest proces și vă îmbogățiți mai repede trăgând de cele două pârghii ale frecvenței și timpului. Desigur, maximizarea ratei dobânzii prin alegerea vehiculului de investiții potrivit în primă instanță este, de asemenea, un factor important. Cu toate acestea, mesajul cheie în toate acestea este că, lăsând deoparte rata dobânzii, suma de capital (principal) cu care începeți nu este aproape