Intreținerea echipamentelor de constructii pe timpul iernii

In cazul in care vrei sa inchirieriezi echipamente de constructii iarna, se recomanda sa tii cont de modul in care acestea urmeaza sa fie intretinute pentru ca sigur nu vrei sa le restitui deteriorate. Prin urmare, vom veni cu mai multe sfaturi utile care te vor ajuta sa te ocupi corect de mentenanta utilajelor. Frigul din timpul iernii este un foarte bun motiv pentru a te asigura ca inspectezi corespunzator utilajele zi de zi si ca urmezi procedurile de operare corecte pentru a preveni uzura accidentala si oprirea. In cazul in care vrei sa depozitezi utilajele pe timpul iernii, sunt unele masuri de preventie pe care le poti lua.

In cazul in care lucrezi in zonele foarte reci, sau daca te astepti ca temperaturile sa scada mult pentru o perioada, Autocompres vine cu o sugestie: intretine foarte bine echipamentele pe timpul iernii astfel incat sa poti economisi bani si sa iti mentii echipamentele functionale si eficiente.

Atunci cand temperaturile scad sub nivelul de inghet recomandarea noastra este sa urmaresti lichidul de evacuare diesel. Codurile de eroare pe care le primesti in programele telematice sau chiar cele care pot sa apara pe ecranul unui operator trebuie sa fie abordate cat mai curand. AdBlue si DEF pot ingheta la 12 grade si este foarte posibil sa nu se poata dezgheta la timp, conform timpului predeterminat, care este stabilit de programul aparatului. In momentul in care se intampla asta, este ideal sa nu te pornesti aparatul pentru ca risti sa il strici.

Sistemele sunt construite pentru a anunta in momentul in care DEF a inghetat, insa uneori si aceste sisteme pot da erori. Operatorii pot sa foloseasca efectiv masinile dupa ce petrec minute bune cu scopul de a incalzi motorul. In cazul in care depozitezi echipametn pentru iarna, recomandarea noastra este sa golesti rezevorul de DEF inainte de a incepe depozitarea. Dupa depozitare pe timp de iarna, nu uita sa cureti rezervorul cu apa distilata sau sa folosesti DEF proaspat inainte de a pune unul nou, in cazul in care masina a fost oprita pe timpul iernii.

Nu uita sa incarci motorul pentru a genera suficient de multa caldura cu scopul de a regenera eficient interiorul. Exista si posibilitatea ca operatorii sa fie nevoiti sa faca o munca destul de dificila cu masina, in cazul in care de obicei sunt rulate doar cicluri usoare sau scurte. Uneori, operatiunile normale nu sunt suficiente pentru ca evacuarea sa fie incalzita, ceea ce inseamna ca se va face mai intai regenerarea. Nu uita ca un timp excesiv de ralanti poate sa impiedice o buna incalzire.

Tine cont de codurile de eroare pe care le primesti. In cazul in care masina nu se incalzeste indeajuns pentru a se obtine regenerarea pasiva, in curand vor aparea si primele defectiuni. Poti vedea mai multe coduri de eroare care ar putea sa apara in cazul in care combustibilul incepe sa se gelifice. Utilizarea combustibilului gresit pe timpul iernii este in general vinovata de toate neajunsurile. Pe timpul verii sunt mai multi antreprenori care prefera sa utilizeze motorina 2 care ste mai ieftina, insa pe timpul iernii aceasta isi modifica proprietatile si poate duce la deteriorarea masinii. Incarca motorul pentru a crea suficient de multa caldura.