Pasi prin care puteti reduce semnificativ energia electrica

V-ati saturat sa platiti facturi mari la electricitate? Aveti impresia ca nu puteti face nimic pentru a reduce costurile?

Ei bine, exista ceva ce puteti face! Si nu este atat de greu pe cat ati putea crede. De fapt, este nevoie doar de cativa pasi simpli.

Pasul unu: Schimbati becurile cu incandescenta cu LED-uri

LED-urile sunt viitorul iluminatului eficient din punct de vedere energetic. Acestea utilizeaza mult mai putina energie decat becurile cu incandescenta si pot dura de multe ori mai mult. Nu numai atat, dar LED-urile sunt din ce in ce mai accesibile.

Daca sunteti la inceput de drum, puteti incepe prin a schimba becurile incandescente cu LED-uri. Asigurati-va doar ca gasiti un bec compatibil cu aparatul dvs. de iluminat. De asemenea, puteti consulta site-uri web pentru a gasi becurile potrivite pentru casa dvs.

De asemenea, puteti folosi lanterne. Puteti cumpara de exemplu o lanterna pentru cap de la Pedavo pe care sa o utilizati cu diverse ocazii. Spre exemplu, puteti folosi o astfel de lanterna in momentul in care mergeti pana in curte noaptea sa luati ceva sau cand aveti nevoie in pod sau in alte locuri, fara sa mai fie nevoie sa aprindeti lumina. Astfel, veti face economii si veti putea obtine si lumina de care aveti nevoie. Nu e tot timpul necesar sa aprindeti toate luminile cand aveti la dispozitie astfel de solutii utile pentru a va deplasa noaptea. In plus, nu veti mai deranja toate celelalte persoane din casa atunci cand trebuie sa va miscati noaptea pentru ca nu veti mai aprinde toate becurile. Ulterior, lanternele pot fi folosite atunci cand mergeti in natura cu cortul sau cu rulota si in jocurile cu copiii.

Pasul doi: Luati in considerare instalarea unui audit energetic la domiciliu

Un audit energetic la domiciliu va poate ajuta sa identificati modalitatile prin care va puteti reduce consumul de energie. Dupa audit, veti putea vedea ce masuri de economisire a energiei ar trebui sa luati.

In functie de masurile pe care le alegeti, un audit energetic la domiciliu va poate reduce factura de energie electrica cu pana la 30%.

Nu asteptati, sunati astazi si programati auditul energetic la domiciliu!

Pasul trei: Incercati energia solara

Energia solara este o optiune excelenta pentru cei care doresc sa isi reduca costurile cu energia. Instalati un panou solar si va puteti alimenta casa cu energia soarelui.

Panourile solare sunt din ce in ce mai ieftine, asa ca nu asteptati sa profitati de aceasta optiune excelenta. In plus, panourile solare va pot ajuta sa economisiti bani la factura de electricitate pe termen lung.

Despre iluminat se pot gasi foarte multe informatii si exista multe variante economice eficiente.

In concluzie, iluminatul eficient din punct de vedere energetic va poate economisi bani la factura de electricitate. Acesti pasi simpli ii ii puteti face pentru a incepe sa economisiti energie si bani. Oricare ar fi alegerea dvs., nu uitati ca economisirea banilor poate fi un factor extrem de important in viata de zi cu zi.