Pavajele din beton – Ideale pentru Spatiile Rezidentiale si Industriale

Betonul nu este doar o materie prima care poate fi folosita ca structura sau ca baza pentru alte materiale de finisare. Acest material a inceput sa fie integrat treptat in designul interior si exterior datorita caracteristicilor sale estetice si practice. Fie ca este brut sau lustruit, amprentat sau elicopterizat, betonul a inceput sa fie un material modern.

Pavajul din beton amprentat

De cand a aparut in Romania, pavajul din beton amprentat a devenit una dintre cele mai utilizate solutii pentru spatiile exterioare. A devenit o obisnuinta sa-l vezi aplicat in spatiile exterioare pietonale: curti private, parcuri, trotuare etc.. In plus, o data cu trecerea timpului tehnica betonului amprentat s-a dezvoltat constant. Anual apar noi materiale, mai rezistente, noi modele (stampile), si noi tehnici de aplicare (orizontale sau verticale).

Drumurile de acces, trotuarele, aleile sau soclul casei sunt, fara indoiala, cele mai comune aplicatii care ne vin in minte atunci cand vorbim despre pavajul amprentat. Posibilitatile la nivel decorativ nu au aproape nicio limita, cu modele, texturi si culori pentru toate gusturile, pavajul amprentat ofera o extraordinara felxibilitate cand vine vorba de design.

Piatra de munte, caramida, piatra cubica si chiar si lemnul sunt doar cateva dintre materialele pe care acest pavaj le poate reproduce. Cu ajutorul acestor modele se pot crea pavaje frumoase, elegante si rezistente, adaptate fiecarui stil,arhitectural dorit: rustic, modern, contemporan etc..

Pardoseala din beton elicopterizat

Beneficiile pardoselilor din beton elicopterizat se extind dincolo de utilizarea acetora in fabrici si cladiri industriale. Pardoseala din beton elicopterizat a ajuns deja la case si birouri. Este un pavaj din ce in ce mai utilizat in domeniul rezidential si este considerat fiabil atat din punct de vedere economic cat si din punctul de vedere al timpilor de realizare.

In mod traditional, acest tip de pardoseala a fost utilizat in fabrici sau cladiri industriale datorita rezistentei sale mari. In prezent, birourile de design si arhitectura au inceput sa le incorporeze in proiectele lor rezidentiale. Tehnologia de astazi permite realizarea de beton elicopterizat intr-o multitudine de variante s culori atat pentru spatii interioare cat si pentru spatii exterioare.

Noile tendinte in constructii prezinta pardoselile din beton elicopterizat ca elemente arhitecturale care exprima modernitate si personalitate. Rezistenta, durabilitate si intretinere aproape zero: cu aceste 3 caracteristici se pare ca i-au cucerit pardoselile din beton pe beneficiari, designeri, arhitecti si constructori.