Primul și singurul balon gastric din lume fără endoscopie sau chirurgie

Ca o veste grozavă pentru cei care au încercat fiecare truc de slăbit pentru a lupta împotriva obezității, Allurion a adus și în România un balon gastric (de tip capsulă) care poate fi înghițit. Este singurul dispozitiv medical de slăbit de acest tip, care nu necesită anestezie, endoscopie ori intervenții chirurgicale.

Ceea ce face această capsulă unică este, după cum susțin fondatorii, că în aproximativ 16 săptămâni, persoanele din programul cu balon gastric Allurion pierd în medie 10-15% din greutatea corporală, în timp ce 95% din pierderea în greutate se menține la 1 an. Plasarea balonului gastric implică o vizită în ambulatoriu de 15 minute care poate fi făcută în deplină intimitate.

Scurt istoric

Baloanele gastrice au fost folosite pentru prima dată în anii 1980, ceea ce a necesitat un endoscop pentru a plasa balonul în stomac – întreaga procedură era realizată sub anestezie. Cu toate acestea, cercetările recente ale experților medicali au reușit să introducă cel mai avansat tratament cu balonul gastric modern, care nu se bazează pe endoscopie și anestezie pentru a plasa balonul în stomac.

Știm că problema de a nu te simți sătul cu porții mici de alimentație este unul dintre principalele obstacole în calea slăbirii. Și iată soluția: baloanele gastrice sunt concepute pentru a te face să te simți mai sătul, chiar și cu mese mai mici. Acest lucru se datorează faptului că balonul ocupă un anumit spațiu în stomac, ceea ce te face să te saturi mai rapid. Un balon gastric care poate fi înghițit (precum cel de la Allurion) este una dintre opțiunile avansate de a slăbi, în prezent.

Pacienții cu un indice de masă corporală (IMC) moderat până la mare pot folosi această procedură cu balon gastric ca o opțiune pentru schimbarea stilului de viață. Programul se bazează pe un balon gastric din poliuretan, care se umflă în stomac cu lichid în aproximativ 20 de minute, de către medic. Pacientul trebuie să înghită o capsulă care conține în interior balonul dezumflat și care este atașat la un cateter. Medicul confirmă poziția potrivită a capsulei cu ajutorul unei radiografii, iar mai apoi urmează procesul de umplere cu lichid.

Există restricții alimentare?

În timpul primei săptămâni după plasarea balonului și înainte de plasare, există o recomandare de dietă pe care ar trebui să o urmați pentru a vă adapta la balon. După plasarea balonului, este un moment bun pentru a începe să vă schimbați obiceiurile alimentare. Când vine vorba de a mânca mai sănătos, nu trebuie să faci schimbări masive dintr-o dată; în schimb, este mai bine să faci mici schimbări în dieta ta, în decursul timpului.

Cine se califică?

Pentru a fi eligibili pentru program, pacienții trebuie să aibă un IMC de cel puțin 27. Până în prezent, peste 100.000 de pacienți din peste 50 de țări au ales acest balon gastric. Allurion ajuta la pierderea în greutate, menținerea greutății și atenuarea diabetului de tip 2. Deci, fie că pacienții se pregătesc de o nuntă, s-au îngrășat în mod constant din cauza unui stil de viață haotic sau stresant, au aflat recent că sănătatea le este în pericol, au nevoie să-și îmbunătățească fertilitatea sau au nevoie să slăbească înainte de o operație, balonul gastric Allurion poate fi răspunsul căutat!

Beneficiile balonului

  • Acest dispozitiv nu necesită endoscopie sau anestezie pentru plasare și îndepărtare.
  • Pierderea totală în greutate estimată în această procedură este de aproximativ 10-15 kg
  • Util pentru pierderea acută în greutate în 4 luni și pentru gestionarea diabetului incontrolabil, fără nicio procedură bariatrică
  • După 4 luni, balonul se dezintegrează automat și eliberează apa conținută