Securitatea care evolueaza zi de zi

Lumea este in continua evolutie. In companii, in special, nu exista aproape niciun impas. Noi angajati, noi departamente, noi proiecte, noi sisteme. La fel se asteapta si de la sistemele de securitate. A nu evolua nu este o optiune. Trebuie sa se autodepaseasca – mai ales in companiile cu potential ridicat de dezvoltare.

Un start-up fondeaza un nou departament de marketing cu sase angajati noi. Acesti sase noi angajati au nevoie de acces la birou. Vechiul sistem de securitate este insa conceput doar pentru un anumit numar de angajati. Si acest lucru a fost deja realizat. Asta nu se poate intampla. Pe masura ce echipa creste, la fel trebuie sa creasca si sistemul de securitate. Trebuie sa inregistreze fara efort modificarile si datele noi, fara a-si atinge limitele de capacitate.

Un alt exemplu este ca start-up-ul creste. Vechiul sediu al companiei este prea mic. Sunt necesare spatii noi. Si, desigur, au nevoie de o actualizare de securitate completa. Camere de supraveghere, sisteme de alarma – gama completa. Solutia rapida sunt sisteme de securitate de la comenzi.ro. In cel mai scurt timp se ocupa de securitatea noului sediu al companiei.

Sarcina principala a sistemului de securitate este, desigur, monitorizarea. Este cu ochii pe orice si oricine. In caz de urgenta, suna alarma. Dar asta nu este tot! Sistemele de securitate sunt si analizoare. Ele obtin informatii valoroase din observatiile lor – perspective care promoveaza compania. Un sistem de securitate este o optiune buna – de preferinta unul cu contor de persoane. Inregistreaza in mod fiabil numarul de vizitatori – o mare usurare pentru planificarea orelor de deschidere si a costurilor cu personalul.

In ultimul timp, etica muncii a scazut considerabil. Proiectele sunt intarziate, reclamatiile clientilor sunt primite si comenzile de urmarire lipsesc. Sistemele de securitate nu pot crea un plan de afaceri exact, dar pot oferi informatii utile. Perspective bune pentru cei carora nu le place tehnologia: chiar si profanii pot face fata cu usurinta sistemelor de securitate. Fie ca este administrare, adaptare sau analiza – treaba se face cu un efort minim. In cel mai scurt timp se pot introduce date noi si se pot analiza jurnalele. Securitatea poate fi atat de simpla.

Indiferent daca este intr-un spital sau o unitate de ingrijire – siguranta pacientilor si a angajatilor are o prioritate de varf in sectorul asistentei medicale. Zonele deosebit de critice, cum ar fi sectiile de psihiatrie si camerele de urgenta, necesita securitate extinsa. Sistemele de siguranta ajuta chiar si la igiena – in special la igiena mainilor. S-a demonstrat ca solutiile de acces fara contact reduc riscul de infectie. Mai putini germeni si bacterii ajung in zonele de risc. Solutiile avansate de securitate pentru sala de operatie si laborator s-au dovedit deosebit de eficiente.

Fie in scoli sau universitati – violenta, furtul si vandalismul creeaza in mod repetat titluri negative. Rezultatul: costuri mari de investigare si reparatii. Este de inteles ca elevii, studentii si profesorii se simt lipsiti de securitatea lor. Sistemele de securitate ofera inapoi securitatea – in special controalele de acces.