Sfaturi utile pentru a mentine gentile de voiaj in siguranta atunci cand calatoresti

Ai o geanta voiaj buna pe care te bazezi in orice calatorie, dar vrei sa te asiguri ca este tot timpul protejata? Atunci, primul pas ar trebui sa fie acela de a te asigura ca gentile de voiaj utilizate sunt rezistente si sunt confectionate din materiale de buna calitate. Totodata, atunci cand cumperi o geanta de voiaj, tine cont si de sistemele speciale de siguranta.

Incearca sa ai cat mai mult geanta aproape

 

Este aproape imposibil sa fii mereu langa geanta atunci cand calatoresti. Cand geanta este langa tine, o poti proteja cel mai bine tinand ochii pe ea. Cand geanta ta nu se mai vede, nu uita de ea. Daca trebuie sa lasati geanta nesupravegheata pentru o secunda, nu trebuie sa intrerupi niciodata contactul vizual cu ea. Oricat de putin probabil ar fi, daca cineva incearca sa-ti fure geanta, poti suna pentru asistenta sau poti urmari persoana.

Utilizeaza dulapuri si seifuri atunci cand este posibil

 

Multe dintre seifurile si dulapurile din camerele de hotel si pensiuni pot fi usor compromise de hoti sau chiar de angajati. De cele mai multe ori, aceste facilitati comerciale cu volum mare au chei sau coduri de anulare pentru toate containerele de depozitare „personale”. Acest lucru te face o tinta usoara pentru oricine afla protocoalele de acces. Seifurile din hoteluri pot fi chiar deschise printr-un proces numit bouncing. Acest lucru necesita ca partea superioara a seifului sa fie lovita puternic in timp ce se roteste manerul seifului.

Cand incerci sa ramai in siguranta la un hostel, pastreaza si bagajele in siguranta. Spatiile de depozitare partajate nu au nicio securitate reala deoarece pot fi accesate de oricine sta in hostel. Cel mai bine este intotdeauna sa utilizezi alte metode de depozitare a articolelor de mare valoare, daca este cazul.

Investeste in genti de voiaj foarte rezistente

 

Un lucru esential este sa-ti amintesti ce sa impachetezi atunci cand calatoresti in strainatate, dar este, de asemenea, important sa ai geanta potrivita pentru calatoria ta. Investitia in bagaje rezistente la manipulare va face lucrurile mai sigure. Aceste genti pot fi anti-slash, au fermoare antidistrugere sau pot folosi alte sisteme de inchidere mai solide. Toate acestea te vor ajuta sa eviti in mod eficient furtul si sa calatoresti in siguranta, mentinand bagajele in stare foarte buna. Astfel, va fi mai usor sa calatoresti in liniste, fara sa te gandesti tot timpul la valiza ta.