TOP 5 activități de sfârșitde săptămână în București

Dacă ești din București sau dacă ai de gând să vizitezi capitala la final de săptămână trebuie să știi că sunt multe activități interesante de făcut. Îți prezentăm 5 lucruri pe care ai putea să le pui pe listă dacă Bucureștiul este următoarea ta destinație de weekend și vrei să descoperi cât mai multe din acest oraș plin de farmec.

Ce poți face în București la final de săptămână?

1. Du-te la concerte live

Bucureștiul este de multă vreme pe lista capitalelor de top din Europa care oferă distracție de calitate, mai ales la sfârșit de săptămână. Printre acestea, concertele live sunt cele mai apreciate pentru că sunt prezenți și artiști internaționali de marcă. Dacă ești în căutare de un restaurant pentru evenimente în București poți merge la Berăria H, locul unde distracția, buna dispoziție și vibrațiile înalte se întâlnesc. Trebuie doar să te asiguri că ai lângă tine cei mai buni prieteni cu care să te simți minunat.

2. Vizitează muzee de top

Bucureștiul nu duce lipsă de muzee, din contră. Fie că îți place istoria, arta sau tradițiile românești, o vizită la muzeu ar putea să îți ofere relaxarea și starea de bine de care ai nevoie la sfârșit de săptămână.

De asemenea, cele mai reprezentative opere de artă ale marilor pictori și sculptori români se regăsesc în muzee dedicate, așa cum este și Muzeul Cotroceni, de exemplu.

3. Pune pe listă Parcul Natural Văcărești

Parcul Natural Văcărești este o oază de liniște într-un oraș aglomerat și în plină mișcare. Acesta este primul parc natural urban din România, a fost amenajat mai mulți ani la rând, iar astăzi se regăsește printre cele mai apreciate locuri din București.

Situat în sectorul 4, Parcul Natural Văcărești se poate vizita oricând, iar mai mult decât atât, primăria oferă vizitatorilor o serie de activități interesante, printre care și sesiuni de pictură în natură.

4. Descoperă fântânile colorate din piața Unirii

Fântânile urbane de la Piața Unirii sunt puncte de atracție pentru toți vizitatorii care trec prin zonă. Reabilitate de curând, fântânile de la Unirii au căpătat o nouă față și oferă adevărate spectacole, cu muzică și tematici diverse, în culori aprinse și pline de magie.

Ceea ce este important de precizat este faptul că la final de săptămână traficul este restricționat în zonă, astfel ca, atât turiștii cât și bucureștenii să se poată bucura de un spectacol gratuit în inima capitalei.

5. Plimbă-te pe Calea Victoriei

Calea Victoriei este plină de istorie și este una dintre emblemele Bucureștiului. Străduțele pietruite și pline de farmec spun de fiecare dată câte o poveste, și toate duc către Calea Victoriei.

Datorită unui proiect bine implementat, Calea Victoriei este liberă pentru pietoni la sfârșit de săptămână. Tot aici au loc diverse activități sportive, ateliere de pictură pentru copii și adulți, dar și reprezentații teatrale deosebite. În plus, poți savura o înghețată bună pe frumoasa Calea Victoriei din capitală.

Așadar, dacă vrei să îți umpli agenda de weekend, poți da o fugă în București și descoperi o parte din poveștile și activitățile acestui oraș boem și plin de farmec. Majoritatea evenimentelor sunt gratuite, așa că nu ar trebui să te preocupe bugetul de călătorie.