Trucuri pentru un par mai sanatos, cu aspect mai plin
Cu totii ne dorim ca parul nostru sa arate impecabil, in orice moment al zilei, in orice anotimp. Genetica are rolul ei cheie cand e vorba de podoaba capilara, insa dieta, conditiile meteo, poluarea si rutina de ingrijire a parului sunt aspecte importante, care trebuie luate in considerare.
O dieta sanatoasa este un factor important atat pentru sanatatea parului, cat si a scalpului. Asigurati-va, asadar, ca mancati cel putin 45 de grame de proteine pe zi. Includeti in alimentatie carne slaba, peste, produse lactate cu continut scazut de grasimi, oua, fasole. Deficitul de proteine poate afecta parul, acesta poate deveni slab, fragil, isi poate pierde culoarea sau poate incepe sa cada.
Deficitul de zinc poate duce la caderea parului. Includeti asadar in dieta nuci (nuci braziliene, pecan), caju si migdale. Consumati cat mai multe legume si fructe, beti multa apa curata, filtrata. Iar multivitaminele sau suplimentele de zinc va pot veni in ajutor
Cresterea aportului de acizi grasi Omega-3 poate stimula foliculii de par si glandele sebacee. Desi acest lucru nu va determina cresterea parului, poate imbunatati sanatatea scalpului. Acizii grasi Omega-3 s gasesc in pestii de apa rece (somon, sardine, hering). Alte surse de acizi grasi sunt semintele de in, iaurtul, branza de vaca, salata si cerealele.
Cunoaste-ti parul! Exista pareri contradictorii despre cat de des sa iti samponezi parul, insa totul se rezuma la preferintele personale si la nevoile individuale, care depind de:
- tipul si textura parului;
- frecventa cu care folositi produsele pentru par;
- nivelul de activitate.
Spre exemplu, persoanele cu par gras pot avea nevoie sa isi spele parul zilnic, in timp ce persoanele cu parul uscat vor avea nevoie sa foloseasca samponul mai rar.
Alege-ti samponul potrivit!
Folosirea unui sampon si a unui produs de coafare gresit poate provoca daune semnificative in cazul parului. Cautati cele mai potrivite produse tipului dumneavoastra de par – gras, normal, uscat – si tineti cont inclusiv de problema matretii.
Descopera in magazinul online Haircare samponul potrivit!
Evitati sampoanele cu ingrediente dure, precum laurilsulfatul de amoniu sau laurilsulfatul de sodiu.
Aplicati balsamul in mod corect! Folosirea unui balsam dupa samponare este un pas important in mentinerea parului moale, stralucitor si usor de pieptanat. Puteti alege un balsam separat, precum si un sampon cu balsam inclus de la haircare.ro. Pieptanati balsamul pentru a-l distribui in mod uniform. Lasati-l in par timp de trei minute inainte de a clati.
La fel ca spalarea parului, nu toata lumea are nevoie sa aplice balsam de fiecare data cand isi spala parul. Experimentati pentru a gasi ce functioneaza cel mai bine pentru parul dumneavoastra.
Spalati si periati! Expertii sugereaza ca multe persoane nu cunosc regulile si nu le aplica in mod corect:
- nu spalati parul mai des de o data pe zi;
- folositi suficient produs pentru a acoperi parul;
- evitati sa folositi apa foarte fierbinte sau foarte rece;
- tratati parul cu blandete, cat timp este ud;
- nu frecati parul ud in exces cu un prosop;
- folositi un pieptene cu dinti largi pentru descurcare.
Sfaturi pentru ingrijirea parului:
- incepeti cu cea mai mica treapta de temperatura in timpul uscarii si cresteti treptat intensitatea caldurii;
- lasati parul sa se usuce la aer ori de cate ori este posibil;
- schimbati locul unde puneti agrafele sau clemele, astfel incat ruperea sa nu fie localizata;
- masati des scalpul pentru a facilita cresterea parului si pentru a stimula circulatia sanguina;
- tundeti parul in mod regulat, la fiecare 10 pana la 12 saptamani, pentru a mentine parul sanatos si pentru a preveni despicarea varfurilor.