Alege corect hrana pentru câinii cu alergii – iată top recomandări

Mâncarea pentru câini de la mărci de încredere precum Farmina, Vet Expert și Purina ajută la reducerea reacțiilor alergice și la ameliorarea simptomelor de alergie.

Cu simptome care includ mâncărimi ale pielii, infecții ale urechii și balonare, alergiile la câini pot fi o experiență frustrantă și inconfortabilă – pentru animalele de companie dar și pentru stapanii lor. Există, totuși, vești bune: simptomele alergiilor alimentare, de contact sau de mediu pot fi atenuate de anumite alimente, potrivit dermatologilor veterinari.

Există o categorie largă de alimente pentru câini care pot scădea inflamația cauzată de alergii, pot calma pielea și pot îmbunătăți funcțiile de barieră a pielii – chiar și la puii care nu suferă de alergii.

Comandă online hrana pentru caini cu alergii ale pielii! 

Cum poti alege cea mai bună hrană pentru câinii predispuși la alergii

Când comparăm dintre zeci de opțiuni disponibile, se recomanda să ținem cont de următorii factori:

 • Ingrediente: dietele îmbogățite cu acizi grași pot reduce inflamația, pot îmbunătăți sănătatea pielii și pot întări bariera pielii. Acizii grași sunt de obicei derivați din peștii de apă rece. Cu toate acestea, dacă câinele tău are o alergie la pește, poți găsi în continuare diete bogate în acizi grași omega, făcute cu ingrediente pe bază de plante, cum ar fi semințe de in și ulei de coacăze negre
 • Tip de dietă: pe eticheta s-ar putea sa apara o declarație de adecvare nutrițională. Dacă un aliment este marcat „complet”, acesta conține toți nutrienții necesari pentru etapa de viață a unui câine și; dacă este marcat „echilibrat”, înseamnă că nutrienții sunt prezenți în proporțiile corecte pentru stadiul lor de viață. Există mai multe tipuri de diete pe care un veterinar le poate recomanda atunci când vine vorba de minimizarea alergiilor și a simptomelor acestora (cum ar fi mâncărimea pielii), inclusiv diete hidrolizate, diete noi, diete de eliminare și multe altele.

Cele mai bune opțiuni alimentare de luat în considerare

Următoarele alimente pentru câini foarte apreciate îndeplinesc sau depășesc recomandările specialistilor și sunt formulate sub îndrumarea unui nutriționist veterinar certificat de consiliu. Acești factori asigură că câinele tău primește nutrienții potriviți pentru vârsta și dimensiunea rasei sale. Ar trebui să consultați întotdeauna medicul veterinar al câinelui pentru orice restricții specifice vârstei, rasei sau afecțiunilor medicale.

 1. Vet Life – Farmina, Hypoallergenic – Pork & Potato

hrană dietetică completă pentru câini pentru reducerea intoleranțelor la ingrediente și nutrienți; susținerea funcției cutanate în cazul dermatozei și a pierderii excesive de păr.

2. Purina Veterinary Diets Dog HA – Hypoallergenic Diet

Această formulă revoluţionară este o dietă hipoalergenică ideală pentru controlarea alergiei de origine alimentară la câini.

Cei mai comuni alergeni alimentari sunt proteinele cu o masă moleculară cuprinsă între 18.000 şi 36.000 daltoni. Nestlé Purina a modificat structura proteincă în formula HA Hypoallergenic, care are o masă moleculară mai mică pentru a nu genera un răspuns alergic din partea câinelui. Formula HA HypoAllergenic poate fi utilizată ca o dietă de eliminare pentru a confirma suspiciunea de alergie alimentară.

Se recomanda pentru:

 • Dietă de eliminare
 • Dermatite asociate alergiilor alimentare
 • Gastroenterite asociate dermatitelor alimentare
 • Insuficienţă pancreatică exocrină
 • Hiperlipidemie
 • Limfangiectazie
 • Malabsorbţie
 • Afecţiuni inflamatorii ale intestinului
 • Pierdere proteică de natură enteropatică

3. 4T Veterinary Diet Dermatosis dog Somon & Cartof

O hrana completa si dietetica dedicata cainilor, a carei administrare contribuie la reducerea aparitiei intolerantei alimentare si sprijina functiile pielii in caz de dermatoza sau caderi excesive ale blanii. Continut ridicat de acizi grasi esentiali si proteine usor digestibile special selectate.