Cum influențează moda viața studenților?

Aceasta este o eră a modei și moda este foarte influentă în viața noastră. De fapt, adaugă diversitate vieților noastre, oferind un aspect de entuziasm pentru a ne strădui pentru ceva nou și diferit, altfel ar fi o viață monotonă dacă ar trebui să ne îmbrăcăm și să acționăm în același mod.

Moda este o expresie a unui stil distinctiv, în special în îmbrăcăminte, încălțăminte, accesorii sau machiaj. Aparține stilului de a face ceva, de a arăta diferit și de a te descurca cu ceilalți. Acesta înconjoară o gamă largă de categorii, cum ar fi comportamentul, vorbirea, acțiunile, manierele și stilul de viață. Există multe discuții intelectuale despre modă și îmbrăcăminte și despre importanța lor în societatea actuală. Moda și îmbrăcămintea pot fi definite ca multe lucruri care țin societatea noastră unită. Moda poate fi definită ca o normă sau un stil existent de îmbrăcăminte, maniere și mod de socializare, în timp ce îmbrăcămintea este definită ca îmbrăcăminte în mod colectiv. Dacă moda și îmbrăcămintea ar fi eliminate din viața noastră, nu ar mai fi loc pentru individualitate și populația lumii ar fi aceeași. De asemenea, ar fi o pierdere a distincțiilor dintre clasele sociale, care a fost mult definită în secolul al XVIII-lea, dar este prezentă și astăzi. Eradicarea modei și a îmbrăcămintei ar schimba, de asemenea, dinamica lumii sociale și a relațiilor sociale.

Mod, forma scurtă de „modern”, se referă la un stil de viață al tinerilor care a apărut din Londra în anii 1960 și s-a răspândit rapid în alte părți ale lumii. A fi la modă nu este doar de dorit, ci și satisfăcător. Este foarte obișnuit ca tinerii studenți să fie atrași cel mai mult de modă și să înceapă să urmeze tendințele instantaneu, astfel încât moda ne influențează puternic tineretul. Moda are continuu un impact asupra societății. Ne afectează opiniile și atitudinea față de cultura socială. Introducem noi moduri de stil de viață prin modă și creăm conștientizare în noi înșine pentru a restabili o nouă linie de obiceiuri. Este o declarație socială principală pentru ca studenții să facă o apariție în afara cercului lor social. Malcolm Barnard spune în cartea sa Fashion as Communication, „Moda și îmbrăcămintea au fost întotdeauna explicate ca forme de comunicare” (39). Elevii folosesc moda pentru a-și schimba sentimentele și convingerile. Ei folosesc moda ca o modalitate de contact social cu referire la controlul pentru tot felul de oameni. Moda este o modalitate de comunicare pentru a transmite lumii ceea ce spune cu adevărat personalitatea lor.

Deceniul anului 1920 este numit Epoca Tineretului Flaming din cauza expresiei sale sălbatice și jazzy. În această perioadă, energia tinereții a fost eliberată într-un mod nou și niciun stil nu părea prea ridicol pentru a deveni la modă. Lumea noastră s-a globalizat. Celebritățile joacă un rol foarte important în viața tinerilor. Elevii caută pictogramele lor preferate pentru a se menține la curent. În timp ce se uită la televizor sau folosesc internetul, aceștia pot fi ușor atrași de o varietate de concepte la modă. Mai mult, studenții își idealizează vedetele preferate și au mereu dorința de a arăta ca ei, așa că fac tot posibilul să imite aspectul și stilul de viață al idolilor lor. Ei încearcă să înțeleagă toată moda existentă din societatea lor pentru a-și spori personalitatea. Ori de câte ori socializează, vorbesc despre lucruri noi care ar putea fi adaptate. Ei folosesc moduri non-naturale de exprimare, vorbire și manierism în viața lor de rutină, ceea ce este relativ artificial.

Din punctul meu de vedere, există două categorii și anume impactul pozitiv și negativ al modei asupra studenților.

Moda din societatea noastră are un mare impact negativ asupra studenților. Ei se gândesc doar la modă nouă și acest lucru duce la cheltuirea unei sume mari de bani. Prin urmare, ei nu sunt capabili să devină conștienți de alte nevoi importante ale vieții. Întotdeauna le distrage atenția de la studii. Odată ce un stil sau o modă intră într-o tendință, este instantaneu urmărit de comunitatea studenților, indiferent de faptul că la cât de multă bătaie de cap duce. Pe de altă parte, sunt prinși în confuzia modei din cauza impactului societății. Pentru a urma o anumită modă, trebuie să adopte niște acțiuni și pentru a face acest lucru unii elevi își depășesc limitele doar pentru a atrage împrejurimile. În cele din urmă, devin fără speranță în loc să fie ingenioși și au suferit de depresie pentru că sunt la modă. Pe de altă parte, este, de asemenea, un gând că banii cheltuiți pentru modă ar putea fi cheltuiți în diverse alte scopuri, cum ar fi caritatea și ajutarea celor săraci.

Moda creează un standard inaccesibil pentru studenți. Toți vor să fie atrăgători și plin de farmec ca celebritățile de la televiziune sau din reviste, prin urmare cheltuiesc mult timp și bani doar pentru a-și crea o impresie bună asupra oamenilor din jurul lor. Cu toate acestea, ei nu reușesc să facă o declarație de cele mai multe ori care duce la o stimă de sine scăzută. De asemenea, creează o ciocnire de gânduri între ei și prietenii lor, care poate duce la un factor de gelozie și, ca urmare, le poate distruge relația cu prietenii.