De ce aleg turistii straini sa se cazeze in capitala ?

Bucurestiul a devenit o destinatie de vacanta foarte des accesata, in special de turistii straini. Acestia vin de obicei aici pentru un city break in care sa descopere frumusetile capitalei.

Pentru ca in Bucuresti se poate gasi cazare in regim hotelier Sector 3 sau 4 de la mrg.apartments sau in alte zone in care sunt concentrate obiectivele turistice, primul avantaj pe care il au turistii este faptul ca vor putea ajunge pe jos sa viziteze tot ce isi doresc.

Exista ceva surprinzator la fiecare colt

Cand sunteti in Bucuresti, faceti ocoluri pe strazi laterale si priviti prin usile deschise. Nu stii niciodata ce vei gasi. Am gasit o strada superba de umbrele in interiorul unei arcade nepromitatoare, nu una, ci doua manastiri incredibile si o piata de vechituri care putea intrece pietele de vechituri din alte tari/

Librariile bucurestene

Oh, librariile! Daca ai cautat Bucurestiul pe Instagram, cu siguranta vei fi vazut uimitorul Carusel Carturesti. Aceasta librarie frumoasa este un favorit pe Instagram si din motive intemeiate – interiorul alb si lemnul, scarile in spirala si stalpii gratiosi sunt mai mult decat fotogenici.

Este doar un exemplu de renastere a orasului vechi al Bucurestiului; confiscat de guvern de la proprietarii initiali in perioada comunistilor, a fost transformat intr-un magazin universal. Dupa caderea comunismului, cladirea a ramas inchisa timp de aproape 25 de ani inainte de a se redeschide ca acest emporiu magic cu 6 etaje.

Carturesti Carusel nu este insa singura librarie din oras; am vazut peste tot librarii mici, locale. In oras, langa Ateneu, veti gasi o alta ramura a lantului Carturesti, Carturesti Verona.

Desi este putin mai mic decat marele Carusel, Verona, asemanatoare unui label, shabby-chic, este foarte distractiv. Ambele sucursale vand carti atat in ​​limba engleza, cat si in romana.

Bucurestiul este cu adevarat accesibil (dupa standardele Euro city break)

Hotelurile pot fi putin costisitoare, dar mancarea, bauturile si deplasarea sunt toate cu adevarat accesibile in comparatie cu majoritatea celorlalte orase europene. Doua pizza si trei beri la un restaurant din mijlocul centrului istoric pot costa 15 lire sterline. O halba de bere locala intr-un pub destul de turistic va costa mai putin de 2 lire, iar Uber-ul de la aeroport pana la unitatea de cazare noaptea tarziu (o calatorie sub 25 de minute) costa in jur de 7,50 lire sterline.

Obiective turistice istorice

La marginea de sud-est a centrului vechi veti gasi Vechea Curte Domneasca, construita in timpul domniei lui Vlad al III-lea Dracula,Vlad Tepes, si inspiratia pentru Dracula lui Bram Stoker. Pe sit se fac sapaturi arheologice, iar acesta este temporar inchis pentru vizitatori, dar va puteti plimba pe margine si puteti vedea statuia destul de amenintatoare a lui Vlad.

Daca stati mai mult de o zi in Romania, puteti face si alte activitati. Una dintre cele mai populare este o excursie de o zi la Castelul Bran din Transilvania, altfel cunoscut sub numele de castelul lui Dracula. O excursie la Castelul Bran este adesea combinata cu Castelul Peles din apropiere si orasul medieval Brasov.

 

Mai aproape de centrul orasului, vara localnicii recomanda parcul mare al orasului Regele Mihai I, care gazduieste si Muzeul National al Satului in aer liber. Daca vremea nu este atat de buna, faceti o excursie la centrul de wellness Therme. Situat la nord de oras, este cel mai mare centru de wellness termal de acest tip din Europa si se mandreste cu 9 piscine, 10 saune, 16 tobogane cu apa.