Lista de echipamente HoReCa, mult mai extinsa decat v-ati imaginat
In cazul in care doriti sa va deschideti un business in domeniul ospitalitatii, meritati, in primul rand, felicitari, intrucat acesta este unul dintre cele mai sigure “pariuri”, in contextul unui viitor destul de incert din punct de vedere social si economic (din cauza urmarilor pandemiei de coronavirus, a razboiului de la granita, a crizei financiare care se prefigureaza etc.). Nevoile de alimentatie si de socializare sunt printre cele mai importante din celebra piramida a lui Maslow, motiv pentru care nu veti duce niciodata lipsa de clienti cu o astfel de afacere, mai ales daca optati pentru o zona cu un vad bun.
Totusi, in “ecuatia” succesului intra si alte variabile: oferta propriu-zisa (ce feluri de mancare se vor servi), priceperea si profesionalismul chef-ilor si a celorlalti angajati si, nu in ultimul rand, dotarea corespunzatoare cu echipamente HoReCa. Despre acest ultim aspect vom vorbi in continuare, scotand in evidenta ceva ce ar putea parea surprinzator pentru orice “novice” in industrie: un furnizor de top, cu o experienta indelungata, asa cum este Fresco Expert, care sustine inovatia in restaurante inca din anul 1992, pune la dispozitia clientilor un numar extrem de variat de utilaje.
Astfel, sub “umbrela” de echipamente HoReCa intra urmatoarele: echipamente de bucatarie calda (masini de gatit, grill-uri, friteuze, bain marie, tigai basculante etc.); cuptoare profesionale (cu aburi, convectie, de pizzerie, patiserie etc.); frigorifice (dulapuri, abatitoare, lazi, vitrine etc.). De asemenea, categoria include si echipamente de preparare (mixere, feliatoare, aparate sous vide, masini de taiat/tocat etc.), precum si de spalare vase, pahare, oale, fete de masa etc. Nu in ultimul rand, vorbim despre aparate profesionale de cafea, linii de autoservire, echipamente de catering si accesorii.
Insa de departe cea mai utila solutie gasita de compania Fresco Expert este reprezentata de faptul ca a grupat echipamentele HoReCa in functie de specificul localului pe care urmeaza sa-l inaugurati cat de curand. Astfel, pe site puteti consulta lista completa de utilaje de bar, pizzerie, brutarie, patiserie, cofetarie, gelaterie, fast food etc. Spre exemplu, stiati ca, daca va deschideti o brutarie, veti avea nevoie si de malaxoare si portionatoare, nu doar de cuptoare? Sau, daca optati pentru o cofetarie ori gelaterie, va trebui sa va achizitionati si dispensere si masini de topit/temperat ciocolata, nu doar masini creme sau forme/ustensile de tarte?
Mai mult decat atat, pe langa echipamente HoReCa propriu-zise, provenite exclusiv de la brand-uri recunoscute la nivel international, ceea ce le garanteaza calitatea, fiabilitatea, usurinta in utilizare si durata indelungata de viata, Fresco Expert vine in intampinarea partenerilor sai si cu servicii de top. Astfel, montajul, 12 luni de piese de schimb si manopera sunt incluse in pret (garantia Base Care), in timp ce facilitati precum revizie anuala, training utilizare si interventia in 48-72 de ore sunt disponibile contra cost (in cadrul garantiilor Performance Care si Premium Care).
Prin urmare, acum stiti ce echipamente HoReCa aveti nevoie, in functie de tipul de unitate de alimentatie publica pe care intentionati sa o deschideti, dar si de unde sa le achizitionati, la cel mai bun raport calitate-pret de pe piata din Romania. Mult succes!