Sfaturi pentru alegerea suporturilor de prosoape

Suporturi prosoape pentru baie sunt accesorii indispensabile pentru agatarea prosoapelor, halatelor de baie si a lenjeriei. Principalele accesorii sunt suporturile pentru prosoape si umerasele, disponibile intr-o gama larga de modele pentru a se potrivi tuturor nevoilor.  Iata de ce sa tii cont atunci cand cumperi aceste accesorii baie.

Tipuri de suporturi pentru prosoape

Suportul pentru prosoape este folosit pentru a agata prosoapele si prosoapele de baie pentru a preveni acumularea umezelii in ele, ceea ce ar duce la un miros neplacut. In cea mai comuna versiune montata pe perete, suportul pentru prosoape economiseste spatiu pretios. Acesta este de obicei plasat langa chiuveta sau dus. Unele suporturi pentru prosoape au si alte accesorii, cum ar fi o sapuniera sau diverse sisteme de depozitare. Suporturile pentru prosoape sunt fabricate din diferite materiale:

 • din otel inoxidabil, robust, rezistent la apa si cu un design modern;
 • din lemn, pentru o baie cu un stil clasic;
 • din PVC, incasabil, rezistent si economic.

Unele suporturi prosoape de perete pentru baie sunt echipate cu elemente electrice de incalzire: acestea sunt asa-numitele incalzitoare de prosoape, care constau dintr-o parte centrala de incalzire si bare pentru agatarea prosoapelor. In timp ce incalzesc prosoapele, ele maresc si temperatura din baie: sunt adevarate radiatoare suplimentare care indeplinesc aceeasi functie ca si un radiator electric clasic.

Umerase de baie

Umerasele de baie sunt, de asemenea, folosite pentru a agata prosoapele, dar sunt adesea folosite pentru a agata si alte accesorii, cum ar fi buretele, manusile de baie, hainele si alte obiecte. Umerasele pot avea unul, doua sau patru carlige.

Diferitele tipuri de umerase de baie pentru montare pe perete

Suporturile de baie pentru fixarea pe perete sunt disponibile in diferite versiuni:

 • Suspensiile trebuie fixate cu suruburi si dibluri, care sunt robuste si rezistente.
 • Agatatoare cu ventuza, pentru o fixare usoara si imediata pe placile de perete din baie.
 • agatatoare autoadezive, mai putin rezistente, dar evita necesitatea de a face gauri in pereti.

Atunci cand alegeti cele mai bune suporturi pentru prosoape, trebuie luati in considerare urmatorii factori cheie:

 • Asamblare: un suport pentru prosoape este de obicei destul de usor de asamblat si, de obicei, pachetul care contine produsul include si suruburi, saibe si toate suruburile necesare pentru asamblare. In general, instalarea unui suport de prosoape pentru baie nu necesita unelte speciale.
 • Dimensiunea baii: atunci cand alegeti cel mai bun suport de prosoape, trebuie sa acordati atentie si dimensiunii baii, deoarece unele suporturi de prosoape ocupa mai mult sau mai putin spatiu in functie de modelul ales.
 1. Pentru o baie mica: se recomanda o bara de prosoape compacta, care poate fi montata in spatele usii sau care are o singura bara unde poate fi asezat prosopul.
 2. Pentru o baie de dimensiuni medii: in acest caz, se poate folosi un suport de prosoape mai proeminent si mai mare, cu mai multe bare in care pot fi asezate prosoapele si poate si cateva rafturi pentru a plasa obiectele pe care se afla
 3. Baie mare: in acest caz, daca spatiul nu este o problema, puteti opta pentru un model de suport de prosoape montat pe perete sau independent, cu mai multe brate si rafturi.