Înțelegerea segmentelor de modă Plus Size

Pe măsură ce moda și dimensiunea plus evoluează într-un segment recunoscut și (în curând) respectat în modă, la fel evoluează și idiosincraziile și nuanțele modei în sine, în ceea ce privește dimensiunea plus.

Vedeți, în urmă cu zece ani, plus size aparținea doar unui singur segment, lăsându-ne fashionistelor opțiuni foarte puține sau chiar deloc pentru cumpărături și discernând care piese erau la un standard „la modă”. Cu toate acestea, acum, odată cu amalgamarea (da, a trebuit să folosesc acest cuvânt) și multitudinea de modă din îmbrăcămintea de mărime mare, o persoană s-ar putea găsi cu ușurință pierdută, frustrată, confuză, iritată sau tulburată atunci când cumpără o ținută sau o piesă ideală. îmbrăcăminte.

De ce?

Nu mai avem „un singur tip” de opțiune de modă pentru femeia de mărime plus – avem multe. Cu toate acestea, pentru a înțelege și a sorta mai bine nebunia tuturor, o fashionistă în devenire trebuie mai întâi să înțeleagă care sunt aceste segmente mai noi și să învețe identificatorii acestora pentru a face cumpărături mai inteligent, nu mai greu.

Nu chiar… DE CE?

Vedeți, ca și în piața de dimensiuni drepte, veți găsi anumite segmente din modă care sunt grupate împreună și, în cea mai mare parte, știți la ce să vă așteptați când faceți cumpărături de la acel retailer sau un anumit set de retaileri. Odată cu evoluția modei Ready-to-Wear Plus Size, același lucru este valabil și acum. De dragul argumentului, vom grupa aceste segmente pentru moda mărimii plus, așa cum o face moda de mărime dreaptă, pentru a ajuta la explicarea discrepanțelor de preț, a diferențelor de mărime, în raport cu integritatea și calitatea articolelor de îmbrăcăminte ale vânzătorilor cu amănuntul sau ale designerilor. Industria modei este împărțită în cinci segmente: haute couture, lux, contemporan, fast fashion și discount.

* Haute Couture: Sinonim cu „înaltă modă”, haute couture este un derivat al termenului francez „high cusut”. În Franța, eticheta „haute couture” este o denumire protejată. Designerii, care obțin acest titlu evaziv și adesea râvnit, produc haine personalizate pentru cei mai influenți și mai bogați din lume.
* Lux: Pret-a-Porter sau „Ready to Wear” este cu un pas în jos față de Haute Couture în ceea ce privește prețul și exclusivitatea, dar încă servește un client cu discernământ și bine făcut.
* Contemporan: acest segment de modă avansată prezintă modă la prețuri medii atât la modă, cât și la calitate. Adesea, acești designeri interpretează modă din casele de couture, făcând aceste modă ușor accesibile.
* Fast Fashion: Produs produs rapid, într-o manieră eficientă din punct de vedere al costurilor, oferind articole de îmbrăcăminte „high fashion look”, la cel mai mic preț posibil. Se referă la felul în care articolele de pe pistă sunt fabricate preponderent peste mări, cu o schimbare extrem de eficientă.
* Reducere: Priviți de obicei liderii de pierderi, s-au adaptat rapid la conceptele fast fashion, valorificând puterea de cumpărare și reputația consumatorilor lor la colecțiile exclusive de designeri de modă.

Cu toate acestea, împărțirea și clasificarea la ceea ce să vă așteptați de la aceste segmente nu se opresc aici. Vă rugăm să citiți mai departe în fiecare segment, sans Haute couture, pentru a înțelege ce designeri și mărci se încadrează în fiecare clasificare și ce le diferențiază pe fiecare.

Designeri de lux Plus Size

Da! Ele chiar există! Mărfurile care sunt de o calitate superioară și, respectiv, un preț mai mare sunt lideri în modă în plus size. Designeri precum:

* Anna Scholz
* Cinzia Rocca
* Elena Miro
* Lafayette 148
* Marina Rinaldi
* Peggy Lutz

Sunt deseori transportate fie în buticuri de specialitate, fie în magazine specializate, cum ar fi Saks și Neiman Marcus, cel puțin un punct de plecare de 250 USD. Așteptați-vă la cele mai fine țesături, de obicei importate din străinătate, desigur, o croială mai conservatoare, cu excepția lui Anna Scholz și Elena Miro (singurul designer de mărimi plus care arăta continuu în timpul Săptămânii Modei de la Milano), țesături naturale croite impecabil, căptușite complet, cu exclusivitate în senzație și uzură.

Designeri contemporani Plus Size

Oglindind colecțiile contemporane reprezentate în Nordstrom, Bloomingdales și Saks, moda contemporană plus size oferă femeilor de modă plus size opțiuni adaptate curbelor sale la un preț moderat. Acești designeri, cum ar fi:

* Amanda Uprichard
* David Meister
* Igigi
* Jibri
* Melissa Masse
* Monif C.
* Svoboda

Sunt adesea liderii de gândire, inovatorii și cei care asumă riscuri în segmentele modei plus size, deoarece contestă continuu status quo-ul sau norma în ce moda ar trebui să fie pentru femeia cu discernământ plus size. Prețurile acestui segment variază de obicei de la 100 USD și pot comanda până la 500 USD pentru mai multe piese de specialitate. Calitatea acestor țesături este doar cu un pas mai jos decât omologii lor de lux, introducând amestecuri inovatoare în țesături, siluete specifice inspirate de inspirația artistică a designerului și, ca și designerii săi de lux, au detalii mai complicate.